not an ordinary day

Grattis älskade syster på 22-årsdagen (tant) och till en felfri runda på 1.10! :D

 

morgonens träning

Riktigt segt att springa idag så tog det rätt "lugnt". Sätter 2 km som grundmål och ser allt utöver det som bonus. Nästa vecka höjs målet med en kilometer! Målet är att till slut springa en halvmil på under 30 minuter.

 

summer is good

Har äntligen beställt en dator, blev (återigen) en HP av den anledningen att deras coolsense verkar lovande. Förhoppningsvis kommer den på fredag, men med min otur så kommer jag väl att få vänta tills nästa vecka...

 

waiting...

 

monday once again

Började dagen med en promenad med hundarna, känns som evigheter sen. Blir nog för övrigt en rätt lugn dag idag, så chilla framför OS låter som en väldigt bra idé. Fälttävlan, damernas handboll, bågskytte och simning står på agendan för Sverige idag!

 

running in the rain

Blev en joggingtur i regnet, satsade egentligen på att springa 4 kilometer men det började regna ÄNNU mer så nöjde mig lite tidigare. Självklart slutade det typ en kvart efter att jag kom hem, lagen om alltings jävlighet.

 

the making of plättar

Steker plättar för första gången i mitt liv, känns som att det kanske är på tiden att man lär sig en sådan basal sak...

 

bad mood sunday

Nu är mamma & co hemma och från dessa 9 dagar all by myself kan man dra slutsatsen att jag skulle klara mig utmärkt på egen hand. Längtar efter att flytta hemifrån!

 

Idag är en relativt kass dag. Är på dåligt humör och allmänt trött, typiskt söndagsmood med andra ord. Vädret passar verkligen min sinnesstämning idag. Det enda positiva är att man inte känner sig tvungen att vara utomhus och istället kan ligga i soffan och kolla på OS. Note to self: måste träna ikväll. Efter en helg (vecka) med alltför mycket onyttigt så behövs det verkligen.

 

böda sand

Tog en dagstur till Böda Sand igår med Jess, hälsade på mamma och viktigast av allt: träffade mina hundar.

 

Vi hade planerat att sola men såklart var det ingen som helst sol (eller värme) på Böda. Istället fick vi sysselsätta oss på annat sätt!

 

sol sol sol

Seg uppdatering, I know. Men det är ju sol ute!

 

 
Vaddå solkräm?

paint it all

 

live your life

Klockan är inte speciellt mycket, men jag har redan hunnit ta en joggingtur på 2.3 km och äter just nu frukost. Vaknade av någon anledning vid fem och spenderade 45 minuter i ett näst intill apatiskt tillstånd framför mtv's nattliga musikvideor. Känns konstigt att vara så klarvaken med tanke på att jag bara sovit typ 4 timmar, kommer antagligen att däcka tidigt ikväll bara för det. Verkar ju inte direkt bli någon chans att sova i solen...

 

imagine

 
Imagine there's no countries, it isn't hard to do. Nothing to kill or die for, and no religion too. Imagine all the people, living life in peace...

sunny side up

Idag har jag iallafall fått lite sol men typ ingen färg alls. Får göra ett nytt försök imorgon, börjar misstänka att jag är halvalbino.

 

Nu har vi bokat hotell till Budapest! Blev tillslut Cosmo Fashion Hotel som lyckades uppfylla våra tre krav - centralt, frukost och viktigast av allt: wi-fi. Bra prioriteringar vi har va?

 

en bra start på dagen

Gjorde en banan- och blåbärssmoothie till frukost, strax blir det en promenad och sen förhoppningsvis en dag med steeeekande i solen :D

 

mysmode

 

kladdkaka by night

Fick ytterligare ett ryck och bakade kladdkaka. Inte för att vara sådan, men den blev fan perfekt.

 

monday workout

Okej, jag ljög. Fick nåt ryck och körde ett träningspass ändå... Nu är jag helt slut. Men skönt att ha det avklarat!

 

yes it hurts

Smärtan i benen är inte riktigt borta, så blev en morgonpromenad istället för joggingtur. Det tillsammans med sammanlagt 4 minuters plankövning utgör min aktivitetsnivå för idag :)

 

Åt precis en sen lunch, smördegspiroger med skinka, ost och spenat. Gott!

 

14. Drömresemål

Faktum är att jag inte har något specifikt drömresemål, jag vill se det mesta av världen. Vill inte åka till de där typiskt "turistiga" ställena utan jag vill uppleva kulturen i det land jag besöker. Åker hellre till en storstad än på solsemester :)

 

like a boss

Hängde med Jess till huset och rev ner alla tak/golvlister som fanns, två och en halv timmes hårt arbete men klara blev vi. Kommer antagligen ha sjukt ont i nacken och axlarna imorgon, det har sina nackdelar att vara halvdvärg. Kan verkligen rekommendera husrivning som aggressionsterapi, bara till att gå bananas med kofoten!

 

 
Nedmontering av skåp...
 
 

ordinary sunday

 

no party mode

Kör en tvkväll och upplever standup så som den ska upplevas - ensam! Komplett med godis, läsk, myskläder och reklamunderhållning såklart...

 

saturday doesn't matter anymore

Har sjukligt ont i benen från gårdagens "trädgårdsarbete" så skippade planerna på att springa imorse och gick en promenad med Sofie istället. Ska stretcha så mycket som kroppen tillåter, förhoppningsvis kan jag träna ikväll istället. Trist jävla väder (idag med) men är inte direkt förvånad, kanske har man vant sig vid det här laget...

 

Saknar mina hundar något ofantligt trots att det bara gått en dag sen jag såg dem senast. Mamma skickade bild på en badande Chelsie förut, sött värre.

 

13. En sång som får mig att gråta

 

http://open.spotify.com/track/7LVHVU3tWfcxj5aiPFEW4Q

 

fredagsmys

Kollade på Election med Sofie, någon kass film som råkade gå på tv4 film precis när vi letade efter något att titta på. Hatar för övrigt att vara ensam hemma i ett hus, kommer antagligen att bli yxmördad vilken natt som helst. Tills dess kollar jag USAs roligaste stand up :)

 

It's true, I do love you.

12. Ett konsertminne

Inte direkt en renodlad konsert, men ett sjukt bra minne är när Den Svenska Björnstammen spelade på Metropol i februari. Så bra live! Det i kombination med trevligt sällskap gjorde en hellyckad kväll.

 

it's a jungle out there

Spenderat 3,5 timmar av min morgon med att rensa ogräs vid pappas garage. Eller ja, rensa ogräs är nog fel uttryckt, man kan nog snarare säga att jag har massakrerat en hel urskog i miniatyr.

 

torsdag var det ja

 

Dagen spenderades hos farmor & farfar i Timmernabben av alla ställen. Åkte dit plågsamt tidigt (tåg 07.49) och fick tillfälle att svära över kustpilens urusla idé om kontantstopp när bommarna gick ner samtidigt som automaten tog god tid på sig att spotta ut biljetten. Märks verkligen att de flesta har semester/lov nu, jag var den enda som gick på tåget i Högsby. Dock verkar jag vara den enda som längtar till skolstarten? Sommarlov är alldeles för ostrukturerade för min smak.

 

Paket från H&M

 

Hämtade ut ett paket från H&M tidigare, känns dock som att jag beställt helt fel kläder med tanke på hur vädret ser ut... I och för sig kanske bikinin kommer till användning för snart får man nog simma fram på vägarna :D

 

11. Min(a) favoritserie(r)

 

dagens rätt lugna träning

 

 

10. Om jag bara fick lyssna på ett band resten av livet

 

Utan tvekan Sum 41. De lyckas göra allt mellan roliga och träffsäkra till mer "seriösa" låtar. Enough said, lyssna så förstår du vad jag menar.

 

wednesday morning

 

Ettriga chihuahuor funkar utmärkt som väckarklocka... Mamma ska vara hundvakt idag så jag vaknade vid sju av diverse skällande. Rätt kul att se ändå, alltid tyckt att våra hundar är ganska små men i jämförelse så är de som två kolosser. Har precis ätit frukost, nu blir det morgonpromenad!

 

miss you, need you, love you

 

Älskar verkligen mina sovtider. Har tänkt på att gå och lägga mig sen 21, men ändå är jag vaken nu. Sjukt irriterande att inte kunna sova! Speciellt när nätterna alltid är värst för mig... Tänker alldeles för mycket. Sammanfattar det hela med detta textstycke:

 

"Vet inte längre vad jag springer från, men kraven att prestera äter upp mig inifrån. Måste ut ur denna dimridå, för jag har kroppen full av oro men inget mål."

 

Ska försöka utveckla tankegångarna vilken dag som helst framöver.

9. Tre shufflade låtar och deras betydelse

 

Confusion and frustration in modern times - Sum 41

 En utav de låtarna som varit med längst, älskar texten och speciellt ett stycke. En låt som jag aldrig tröttnar på!

 

Shoreline - Broder Daniel

Perfekt tänkarlåt.

 

Dansa Pausa - Panetoz

Världens sämsta låt egentligen men den fastnade någon gång och när jag hör den så tänker jag på vårterminen -12. Roliga minnen :)

 

religion är bara en form av terror

 
Just precis så är det. Det enda som skiljer religion från ett regelrätt terrorvälde är en liten teknikalitet som försvårar hela situationen. Det finns nämligen ingen att ställa till svars för den dolda fruktan som präglar hela det religiösa tänkandet. Hotet om att inte få tillträde till paradiset utan förpassas till det mest fruktansvärda ställe den mänskliga hjärnan kan fantisera ihop är en ständig fyratonsvikt som dinglar över huvudet, och vem kan man skylla på? Ingen. För denna hotfulla diktator i skymundan kommer aldrig att göra sig synlig, kommer aldrig lyfta händerna i luften och erkänna sig skyldig.
Ingen har en susning om vad som händer när livet tar slut och eftersom det okända alltid är det vi mest fruktar så är det barnsligt enkelt att låta sig lockas med löften om en bättre värld efter denna. Människan vill ju egentligen inte dö och tanken på sitt eget slut blir mycket lättare att bära om man istället bara ser döden som en korridor till nästa rum där du kommer att ställas inför en jury. Allt känns bättre när du vet att du i detta liv kan påverka domen som avgör hur fortsättningen blir. Men det är också då det blir farligt, för det är då rädslan gör entré.
Vi har en vansinnig tendens att i alla lägen villigt följa auktoriteter utan att ifrågasätta det minsta lilla vilket starkt visar sig i detta. Livet kan verka stort och komplicerat när man själv måste fatta alla beslut, klura ut vad man står för och hur man vill tillbringa sin tid på planeten. När erbjudandet om en snitzlad bana till paradiset dyker upp hoppar många på tåget. Man vill inte bli ensam kvar med sina egna funderingar när det finns någon eller något som besitter alla svar. Att denna högre makt varken kommer visa sig eller ge dig någon form av bevis för sin existens är tydligen inte speciellt viktigt, huvudsaken är att ansvaret placeras på någon annans axlar.
Vissa menar på att det är något av godo, att människor uppför sig bättre med detta svarta moln som följeslagare. Men vill vi ha världen på det sättet att människor hotas in i den form som gynnar samhället? Kan man inte istället förlita sig på att den fria viljan i kombination med det sunda förnuftet leder oss på rätt väg? Det kommer alltid att finnas både goda och onda människor i världen, sådan är världen och det finns inget vi kan göra för att rubba den balansen. Skrämselpropaganda är helt enkelt inte rätt väg att vandra när det kommer till att "leda in människor på rätt väg", utan det som borde lyftas fram är istället fler diskussioner om värderingar och etiskt tänkande i skolan.
Vi är alla födda med samma förutsättningar till ett sunt förnuft och det är bara hur man utnyttjar det som skiljer mellan gott och ont, klokt och dumt.
Du kan börja med att stanna upp och ställa den alltid lika aktuella frågan - MÅSTE allting ha en högre mening?
Just precis så är det. Det enda som skiljer religion från ett regelrätt terrorvälde är en liten teknikalitet som försvårar hela situationen. Det finns nämligen ingen att ställa till svars för den dolda fruktan som präglar hela det religiösa tänkandet. Hotet om att inte få tillträde till paradiset utan förpassas till det mest fruktansvärda ställe den mänskliga hjärnan kan fantisera ihop är en ständig fyratonsvikt som dinglar över huvudet, och vem kan man skylla på? Ingen. För denna hotfulla diktator i skymundan kommer aldrig att göra sig synlig, kommer aldrig lyfta händerna i luften och erkänna sig skyldig.

Ingen har en susning om vad som händer när livet tar slut och eftersom det okända alltid är det vi mest fruktar så är det barnsligt enkelt att låta sig lockas med löften om en bättre värld efter denna. Människan vill ju egentligen inte dö och tanken på sitt eget slut blir mycket lättare att bära om man istället bara ser döden som en korridor till nästa rum där du kommer att ställas inför en jury. Allt känns bättre när du vet att du i detta liv kan påverka domen som avgör hur fortsättningen blir. Men det är också då det blir farligt, för det är då rädslan gör entré.

Vi har en vansinnig tendens att i alla lägen villigt följa auktoriteter utan att ifrågasätta det minsta lilla vilket starkt visar sig i detta. Livet kan verka stort och komplicerat när man själv måste fatta alla beslut, klura ut vad man står för och hur man vill tillbringa sin tid på planeten. När erbjudandet om en snitzlad bana till paradiset dyker upp hoppar många på tåget. Man vill inte bli ensam kvar med sina egna funderingar när det finns någon eller något som besitter alla svar. Att denna högre makt varken kommer visa sig eller ge dig någon form av bevis för sin existens är tydligen inte speciellt viktigt, huvudsaken är att ansvaret placeras på någon annans axlar.

Vissa menar på att det är något av godo, att människor uppför sig bättre med detta svarta moln som följeslagare. Men vill vi ha världen på det sättet att människor hotas in i den form som gynnar samhället? Kan man inte istället förlita sig på att den fria viljan i kombination med det sunda förnuftet leder oss på rätt väg? Det kommer alltid att finnas både goda och onda människor i världen, sådan är världen och det finns inget vi kan göra för att rubba den balansen. Skrämselpropaganda är helt enkelt inte rätt väg att vandra när det kommer till att "leda in människor på rätt väg", utan det som borde lyftas fram är istället fler diskussioner om värderingar och etiskt tänkande i skolan.

Vi är alla födda med samma förutsättningar till ett sunt förnuft och det är bara hur man utnyttjar det som skiljer mellan gott och ont, klokt och dumt.

Du kan börja med att stanna upp och ställa den alltid lika aktuella frågan - MÅSTE allting ha en högre mening? 

8. Mina syskon

Jag har ett hel- och ett halvsyskon, Jessica född -90 och Lucas född -05.

 

 

saturday night

premiärdoppet avklarat!

Premiärbadade med Evelina i Övrasjön på det perfekta datumet, fredagen den 13e. Höll på att avlida på grund av Jasonskräck,gäddfobi och iskallt vatten...

 

 

7. En bild av mig som barn

 

6. Vad jag läser just nu


Just nu läser jag Älskade krig av Johanne Hildebrandt.

 

"Sara välkänd programledare på tv, får sparken när hennes skandalösa kärleksaffär med en minister avslöjas. Vännerna och de forna kollegorna vänder henne ryggen och hennes värld rasar samman. Utblottad och hämndlysten tvingas hon resa till Irak för att återupprätta sitt rykte och söka upp en man som hon hatar. Ett uppdrag som visar sig få större konsekvenser än hon någonsin kunnat ana...

 

Magnus, son till en framgångsrik företagsledare, har brutit kontakten med sin familj och befinner sig vid frontlinjen i Irak som soldat i amerikanska armén. Desillusionerad och utmattad efter månader av strider tvingas han konfrontera det han fruktar mest - sitt förflutna.

 

Jasmin har tvingats ta ett livsfarligt jobb för att försörja sin familj i Bagdad. När hon avslöjas ställs hon inför ett fruktansvärt val - att rädda sin familj eller förråda sina vänner."

 

latitud 57 #3


Eftersom blogg.se's app inte fungerar som den ska så blir uppdateringen kass tills de fixat det.

Helgen på Latitud 57 har varit bra, förutom det rätt konstiga vädret som växlade mellan tropikvarmt, hög luftfuktighet och regn. Den lätt bästa artisten var Kapten Röd, har nog fått en smärre crush på honom nu... hurr.

 


latitud 57 #2


Kassa mobilbilder från igår del 1, men det får gå i brist på annat :)


extrem lycka


Blev antagen till Korrespondensgymnasiet! :D

latitud 57 #1


Har packat lite smått inför första kvällen på Latitud 57 där jag kommer att jobba med Röda Korsets första hjälpengrupp :) Fruktansvärt irriterande att mina "egna" kläder är försenade från tryckeriet och jag därför måste ha lånekläder som är typ 6 storlekar för stora...

Ikväll spelar Ulrik Munther, Jill Johnson, Fake, H.E.A.T och Nause!

 

5. Fem saker som irriterar mig

 

Särskrivningar. Behövs det sägas mer?

Bekräftelsesökande människor på Facebook. Allt från vaga statusuppdateringar om att deras liv suger (för att få folk att fråga vad som hänt eller skriva "finns för dig gumman") till de där som skriver ut hela sina liv där. NEJ jag vill inte veta alla detaljer om din senaste förlossning.

Människor som skaffar barn när de själva är barn. Visst, man kan bli en superb mamma oavsett ålder men det är inte rättvist mot barnet (eller dig själv) att få barn när man saknar utbildning, jobb, ekonomi eller egen bostad. Ska dina föräldrar behöva ta hand om sitt barnbarn också?

Folk som har sina hundar lösa. Jag struntar fullständigt i hur snäll din hund är enligt dig, när jag kommer gående med eller utan mina hundar så vill jag inte att den kommer springande mot mig.

Människor utan ambitioner. Vi tillhör generationen där allt är möjligt och vi kan göra i princip vad som helst med våra liv, men ändå så har folk inga drömmar? Man behöver inte gå i sina föräldrars fotspår, ordspråket "skomakare bli vid din läst" gäller inte längre. Klipp navelsträngen och pröva dina egna vingar, det är trots allt bara du själv som kan göra något av ditt liv.


Kom på att det mesta som jag irriterar mig på är sånt som andra människor gör, är trots allt lite av en hobbymisantrop.

 

kalmar


Följde med mamma till Kalmar en sväng imorse. Skulle inte köpa någonting, gick sådär...

4. En bild som gör mig lycklig


3. Tio fakta om mig


Jag älskar att vandra/trekka och någon gång skulle jag vilja vandra i Sareks nationalpark.

Jag är musikaliskt inkompetent, kan varken spela instrument eller sjunga. Eller dansa för den delen.

Jag hatar att bada på ställen där jag inte kan se botten, men i övrigt så älskar jag att simma.

Jag gillar museum även fast jag inte vet någonting om typ konst, skulpturer och så vidare.

Jag har huvudet fullt med onödig fakta i stil med att man har samma storlek på ögonen från och med att man föds men öron/näsa slutar aldrig växa. Eller att vi föds utan knäskålar och att det tar i genomsnitt 7 minuter att somna.

Inget par av mina solglasögon har överlevt mer än en säsong.

Jag älskar bacon.

Jag är livrädd för hundar, spindlar och flygande insekter.

Jag önskar att jag kunde fler språk. Läste spanska i fyra år men kan typ bara säga hej och beställa öl. Jag gillar inte ens öl.

Jag var allergisk mot i princip allt (t.ex. starka dofter, blommor, damm, potatis, ägg, jordgubbar) när jag var liten men det mesta har växt bort.


 

illusionen om gud


Läser en utav de bättre böckerna i min lilla samling, nämligen Illusionen om Gud skriven av Richard Dawkins.

Den handlar om religion helt enkelt och hur den genom århundraden skapat intolerans, krig, övergrepp och förföljelser - allt i Guds namn.

Utdrag ur boken
Religionens kärna... är vissa idéer som vi kallar heliga eller något liknande. Vad de betyder är: Här är en idé eller ett begrepp som man inte får säga något kritiskt om. Så är det bara. "Varför får man inte det?" "För att man inte får." Om någon röstar på ett parti som man själv inte gillar får man diskutera det så mycket man vill; alla har något argument att komma med men ingen känner sig kränkt av det. Om någon tycker att skatterna bör höjas eller sänkas får han dryfta det så mycket han vill. Men om någon säger: "Jag får inte röra vid en strömbrytare på lördagar eftersom det är sabbat då", svarar man: "Det respekterar jag."

Hur kommer det sig att det är fullt legitimt att rösta på labourpartiet eller det konservativa partiet, det republikanska eller det demokratiska, den ena nationalekonomiska modellen kontra den andra, Macintosh istället för Windows - men att ha en åsikt om hur universum uppkom, om vem som skapade universum... nej, det är heligt...


 

2. En bild på mig och min bästa vän


...eller två...

 

västerviks sjukhus


Ännu en omgång av den specifika immunterapin, bara 15 månader kvar nu... Helt klart värt det dock, behöver inte äta allergimediciner mot allt pollen varenda dag längre :)

1. Fem saker jag ska göra innan jag dör


Besöka alla huvudstäder i Europa. Allt från Paris till Sarajevo ska upplevas!

Bestiga ett berg. Kvittar vilket så länge det är utanför Norden.

Åka med transsibiriska järnvägen - från Moskva till Peking. Bara för att.

Se alla typiska turistmål. Typ pyramiderna, kinesiska muren, Taj Mahal, Niagarafallen, Machu Picchu, Akropolis och så vidare.

Hoppa fallskärm, den upplevelse som är med på de flestas "to do-list". Struntar i att jag är sjukt höjdrädd, det ska göras!


 

 

halvdag i sommarstugan


Åkte ut till sommarstugan en sväng idag! Eller ja, rodde snarare... Trist väder med moln men sålänge det är varmt (och inte regnar) så spelar det inte så jättestor roll för min del. Var flera år sen jag var där ute men det mesta var precis som jag minns det :D

måndag



Tjugo inlägg


1. Fem saker jag ska göra innan jag dör
2. En bild på mig och min bästa vän

3. Tio fakta om mig
4. En bild som gör mig lycklig

5. Fem saker som irriterar mig
6. Vad jag läser just nu

7. En bild av mig som barn
8. Mina syskon
9. Tre shufflade låtar på min spellista och vad de betyder för mig
10. Om jag bara fick lyssna på en grupp/person resten av livet
11. Min favoritserie
12. Ett konsertminne
13. En sång som får mig att gråta
14. Drömresemål
15. En fråga jag brinner för
16. Så kommer jag att vara som gammal
17. Min hemort
18. Mina husdjur
19. Någonting jag vill ha
20. Framtidsdrömmar

fotboll it is!


FotbollsEM med pappa, Ulrika, Jess och Micke. Heja Spanien!

equality


Läs här:
http://expo.se/2012/sd-foretradare-ge-breivik-asyl-i-sverige_5171.html

Han anser alltså i sammanfattning att Breivik borde få asyl i Sverige och att det bara bör vara svenska programledare i alla tvkanaler. Han satt även i kommunfullmäktige i Högsby fram tills förra året.

Främlingsfientlighet blir aldrig så tydligt som på lokalnivå. Jag tycker att det är skrämmande att folk röstar på sådana personer till en maktposition. Vill vi verkligen att samhället ska styras av personer med ett behov av att dela upp människor baserat på deras etnicitet och kultur? Han borde kravla ut ur sin lilla grotta som han har verkat bo i sedan 60-talet och resa runt lite i världen. Vi är många olika människor på jorden och alla har samma grundvärde. Var kommer intoleransen från?

 

 


happy birthday


Grattis älskade Bessie som är hela 3 år, eller 21 människoår, idag! Min fina hund.

late night


Lördag natt och jag ritar snälla men sjukt kassa satirbilder. Kan tyvärr inte visa eftersom mottagaren ska få en överraskning :D Kollade på Agent 007 med rätt att döda förut, en klassiker som aldrig går ur tiden.

Min lillebror (som jag för övrigt barnvaktar ikväll/natt) frågade varför man dör när man blir gammal. Gav honom ett diplomatiskt svar i stil med att saker (organen) funkar sämre när de är äldre och tillslut så slutar de funka helt och då somnar man. "Sover man för evigt då? Som Törnrosa?" var responsen till det. Svarade med viss fördröjning jakande på det, för vad ska man säga egentligen? Hur förklarar man för en sjuåring att allt bara tar slut en dag? Tänker iallafall inte lura i honom massa struntprat om himmel och helvete. Då läser jag hellre riktig sagor för honom.

Jag önskar att jag hade ett barns nyfikenhet och öppna sinne. Frågor som i våra ögon har ett självklart svar, typ den ovan, visar hur avtrubbade vi blir medan vi växer upp. Allt är inte självklart om man tänker efter och jag tror att man bör börja ställa frågan "varför?" oftare. Att ifrågasätta är en bra början till att se världen lite annorlunda än i den formen vi pressats in i på grund av samhällets konstruktion.

Godnatt!



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus