smoothie



sunny saturday


Äntligen en solig dag! Fikade med mamma, Jess och Micke i Berga tidigare, åt en helt okej rabarberpaj. Kom på varför jag inte äter det oftare, det är inte så gott mot slutet.

Resten av eftermiddagen ägnades åt ett tappert försök att få lite färg, återstår att se hur det gick ^^


 

no reason to stay is the best reason to go



sick and tired


Jag är så trött men kan inte sova. Borde börja gå och lägga mig vid 22 varje kväll för att slippa detta. Jag tänker för mycket på nätterna, så enkelt är det. Någonting gör sig påmint och pang så snurrar hela karusellen igång. Dåtid, nutid, framtid - allt ska med. Vad har jag gjort? Vad håller jag på med? Vad ska jag göra?

Just nu tror jag att jag behöver jobba på att bli stark i mig själv. Det är antagligen enda sättet att kunna veta vem jag faktiskt är och i sin tur lista ut vart jag är på väg. Men frågan är då: hur blir man en bättre människa? Tål att tänkas på, får återkomma på den punkten.



...



storasyster och lillebror


Följde med Lucas till skolan eftersom han ville leka. Kom fram till slutsatsen att jag antagligen börjar bli gammal när jag tvekade inför att gunga, vilket känns fruktansvärt tråkigt. Vill också ha den där barnsliga energin och orka springa runt i flera timmar...


the apocalypse is coming


morgonpromenad avklarad


strawberries


Idag har jag klippt mig, wooh. Ingen direkt synbar skillnad men ändå bra att toppa det :) Resten av dagen har jag gjort så lite som möjligt precis som man ska en onsdag i juni. Senare under kvällen lekte jag forever alone vid Emåns kant och filosoferade lite för att sen dra och möta upp Sofie en stund. När jag väl kom hem hittade jag jordgubbar och kunde förstås inte ignorera dem... 

...


sjukt (haha) uttråkad


Seriöööst, kan man bli mer uttråkad än vad jag är eller? Dag två som sjuk och jag blir snart galen. Kan inte gå till affären, biblioteket eller ens träffa någon.

I väntan på att bli frisk så fungerar detta som mitt överlevnadskit.

måndag kväll


När regnet öser ner ute får man använda sig av konstgjord värme i sällskap av en bra bok :)

 

 

sjuklig måndag


Något bara hoppade på mig igår så jag däckade tidigt och vaknade jättedålig vid 23. Har genomlevt natten med explosiv huvudvärk, frossa, brännande hud, svullen hals och smärta/stelhet i lederna. Kan man få influensa i juni? De enda "positiva" sakerna är att det kom nu och inte över midsommar samt att det är kasst väder ^^

Det irriterande är att när jag väl blir sjuk så blir jag jättesjuk men inte speciellt länge, så förhoppningsvis går det över under dagen. Tills dess bäddar jag ner mig framför tvn med te, vatten och glass! Är så hungrig men mår samtidigt illa, sämst kombo. 

 

chillsöndag


Vem vet mest-maraton och glass, perfekt söndag när vädret är så sjukt tråkigt. Var är sommaren?

stupade hjältar efter gårdagen



en vag sammanfattning



tack för den här midsommaren!


Trots ihållande regn, för mycket av allt och stor förvirring så hade jag en sjukt bra midsommar på grund av att stämningen på Öland alltid är på topp :)

Idag mår jag inte speciellt bra av förklarliga skäl...

 

 

<3



varför ska det vara så jävla svårt att låta bli?


Jul, nyår, påsk, valborg, midsommar, kräftfester och halloween.

Sambandet mellan dessa över året utspridda högtider är alkohol. Jag tänker inte låtsas vara nykterhetens förespråkare eller något sådant utan detta berör mestadels barnens situation i det hela.

Barn ska inte behöva se sina föräldrar (eller några andra vuxna) fulla.

Jag har haft "turen" att under min uppväxt inte behöva se mina föräldrar alkoholpåverkade, utan det är mer i den åldern jag är i nu som jag har upplevt det. Dock så upplever jag att det även nu är väldigt obehagligt att se vuxna i ens omgivning i ett tillstånd där de verkar "gå tillbaka" i utvecklingen och man själv blir den mer ansvarstagande. Menar såklart inte att alla vuxna som dricker super skallen av sig men jag har märkt att vuxna faktiskt dricker större mängder och mycket mer ansvarslöst än ungdomar, komiskt nog. 

Människor måste börja inse att deras beteende påverkar barnen sjukt mycket, oavsett vilken situation de befinner sig i. Om föräldern dricker alkohol vid varje högtid så blir det naturligt för barnet att göra samma sak sen.

Fan ta lite ansvar, var en bra förebild och ha en kul midsommar. Alkoholen kan plockas fram när inte barnen är med.



Mot Öland!

 

 

 

kroppslogiken


När man ska gå upp vid en okej tid (08.45), somnar sent (01.00) och är lite smått oroad över att försova sig så har min hjärna en sån fruktansvärt bra lösning på det hela...

"Vi ser till att Jennifer vaknar vid 05, då blir hon nog glad!" verkar vara logiken i den här situationen. Alltså jag har inga problem med att gå upp såhär dags men enligt tidigare erfarenheter så kommer jag att somna igen om cirka 45 minuter och vakna vid elva. Livet!

 

kvällspromenad med syster


Det var egentligen meningen att vi skulle gå till stallet, men när planerna ändrades i sista sekund så tog vi en långpromenad istället :)

Nu sitter jag och väntar medan hon solar solarium. Är lite överdrivet snäll ibland men vad gör man inte för mat? Det är enda nackdelen med att vara ensam hemma, man struntar lätt i att äta på grund av ren lättja.

 

dagens träning


Idag blev det en joggingrunda kombinerat med powerwalk som upp/nervärmning :)

det här med vilda djur...


Jag är av åsikten att djur inte ska hållas i fångenskap av enbart kommersiella skäl, så som djurparker och cirkusar. Det finns åtskilliga fall där bland annat lejon och tigrar som levt sida vid sida med människor plötsligt har gått till attack och dödat sin ägare. Nyligen fick detta ny uppmärksamhet när en djurskötare blev dödad av en vargflock på Kolmården.

Alla djur (människor är också djur) har instinkter, det är en del av själva överlevnaden. Utan dessa så skulle ingen art klara sig speciellt länge. Grejen är den att det inte går att utrota dessa naturliga och genom generationer nedärvda drifter och speciellt inte hos vilda djur. Hos hundar finns till exempel driften att jaga mer eller mindre beroende på uppfostran, men den kommer alltid att finnas där. Vi människor har genom anpassning förändrats genom att leva i samhällen där man inte längre behöver jaga för att få mat för dagen eller slåss för att försvara sin mark. På så sätt har våra instinkter minskat eftersom vi inte behöver använda oss av dem för att överleva. Men tänk nu efter: hur beter sig egentligen fulla människor?

Man brukar prata om reptilhjärnan och däggdjurshjärnan. Reptilhjärnan är den delen som kontrollerar muskler, andning, hjärtslag och allt annat som sker per automatik i kroppen medan däggdjurshjärnan (förenklat) är upphovet till känslor och instinkter.
Vid en viss mängd alkohol så aktiveras reptilhjärnan och världen delas in i svart och vitt, vänner och fiender, flykt eller anfall. Man slutar tänka rationellt och är inte direkt medveten om vad man faktiskt gör. Fruktansvärt många våldsbrott begås i just detta tillstånd. Reptilhjärnan är den minst utvecklade delen av hjärnan, men den finns där. 



Det kvittar hur bra relation man tror sig ha till ett djur, den kommer alltid ha instinkter eftersom deras levnadsmiljö inte har förändrats nämnvärt under hela den tid arten funnits. Att en endaste kull föds i fångenskap och lär sig umgänge med människor förändrar inte det evolutionen skapat under miljontals år. Djur har inte samma signaler som människor angående känslor, de har annorlunda revirmarkeringar och de resonerar inte med något som de uppfattar som hotfullt.  Det handlar som sagt om medfödda instinkter som kan väckas av så små saker som att en person snubblar för att djuret ska attackera och på så sätt försvara sin flock.

Slutsats: Straffa inte djuren för att de beter sig som, just precis, djur.

mörkt vatten


Hemma från bion nu!

Vi såg Mörkt Vatten som är en svensk "thriller" och handlar om en man (Sverrir Gudnason) som jobbar som mäklare och har ett förhållande med chefens fru (Helena af Sandeberg). De ska tillbringa helgen i ett försäljningobjekt på en ö men där finns även en polsk hantverkare som påstår att han inte är klar med huset och vägrar gå. 

Genom hela filmen så försöker man få grepp om vad hantverkaren är för person. Ena stunden är han snäll, fånig och sentimental medan han i nästa sekund kan vara riktigt läskig. Filmen i helhet är faktiskt bra, om än väldigt komplex. Man går in i biosalongen i tron att det är en vanlig svensk thriller (med andra ord askass) men går ut med väldigt splittrade känslor. Detta är en film som man behöver tänka lite på, för det finns nämligen någon outtalat. Svåra moraliska frågor ställs undermedvetet och blandas på ett smidigt sätt samman med den annars rätt beiga storyn.

Helt klart sevärd men jag tycker inte att man ska placera filmen i en viss genre innan man sett den eftersom den faktiskt är väldigt svårplacerad, även såhär i efterhand. 


workout

 

Träna i sån här värme är ju inte speciellt roligt men eftersom jag ska på bio ikväll så måste jag göra det innan.

Dagens miniworkout:

20x3 hip bridge
20x2 hip bridge ett ben i taget
20x3 benlyft sida vänster
20x3 benlyft sida höger
15x3 russian twist
15x2 benlyft mage
Plankan sammanlagt 3 minuter


 

making smoothie like a boss


 

sunshine everywhere


Ute och solar med gamla Betnér-podcasts i öronen, perfekt nåndag ju!

Det sorgliga är ju dock att det kvittar hur mycket jag solar, antingen bränner jag sönder mig eller så är jag fortfarande blek nog att misstas för albino.

 

 

Det första man ser när man vaknar...


aim high


Dag två på sommarlovet lider mot sitt slut och jag har redan lyckats sabba både tidsuppfattningen och dygnsrytmen. Ingen mer måndag tisdag eller fredag, kvar är bara nåndag. 

Sverige vann den obetydliga matchen mot Frankrike och jag är inte ett dugg förvånad. Varför vara bäst när det gäller när man kan vara laget som presterar när det inte är värt något? *bitter* Tacka vet jag ishockey.

Godnatt 

image description

Dreamhack


Idag kommer massa folk hem från Dreamhack och är jag avundsjuk eller?!

Jag var där november -09 och det var (och är fortfarande) bland det roligaste jag gjort. Jag har alltid varit lite nördig av mig och spelat World of Warcraft, Counter Strike osv så Dreamhack var rena himmelriket för mig... Funderar starkt på att åka dit i november! Det är ju två gånger om året tursamt nog.


Bästa minnen ifrån DHW09:
  • Alla otroligt trevliga (och komplett okända) människor
  • Att stämningen var på topp oavsett tid på dygnet
  • Den kassa humorn som uppstod pga sömnbrist
  • Att leva på Red Bull, Rockstar, Billys och drickyoghurt
  • Musiken 
Värsta minnen från DHW09:
  • Sömnbristen blev lite jobbig mot slutet när man under tre dygn bara sovit i cirka 3 timmar
  • Ingen möjlighet till dusch (förutom om man gick till badhuset)
  • Alla fjortisar som bara är där för att ragga på killar


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus